آموزش بورس

آموزش سرمايه گذاري در بورس دلفين وست

 

 

آموزش سرمايه گذاري در بورس دلفين وست

 

با توجه به بازدهي خوب بورس نسبت به بقيه بازارها، افراد زيادي تمايل پيدا كرده‌اند در اين بازار حضور يابند و سرمايه‌ مازادشان را در بورس سرمايه‌گذاري كنند.برخي افراد به اشخاص عادي توصيه مي‌كنند وارد بورس نشوند. بسياري هستند كه افراد تازه‌كار را از ورود به بورس منع مي‌كنند و دليل اينكار را پرريسك بودن اين بازار و امكان مسدود شدن سرمايه براي مدت طولاني مي‌دانند، در حالي كه همه افراد مي‌توانند با كسب دانش و آموزش‌هاي لازم و تجربيات كافي، مانند افراد حرفه‌اي در بورس سرمايه‌گذاري‌ پر سودي داشته باشند.

مزاياي سرمايه‌گذاري در بورس

 سرمايه گذاري در سهام  چندين مزيت مهم دارد و به خاطر اين مزيت‌ها مي‌تواند گزينه خوبي براي سرمايه‌گذاري باشد؛

مزيت اول – براي سرمايه‌گذاري در سهام، نياز به سرمايه زيادي نداريد. حداقل خريد سهام در سيستم‌هاي معاملات آنلاين كه امروز همه از آنها استفاده مي‌كنند فقط 500 هزارتومان است. اما براي اينكه فعاليت و زماني كه شما صرف مي‌كنيد واقعا ارزش داشته باشد، توصيه مي‌كنيم حداقل 5 ميليون تومان سرمايه داشته باشيد.

بسياري از افراد هستند كه 2 ميليون، 3 ميليون، 5 ميليون يا بيشتر پس‌انداز كرده‌اند و مايلند آنرا به گردش درآورند و از اين طريق سودي نصيب خود سازند. با اين مبالغ كم معمولا هيچ كسب‌وكاري نمي‌توان راه‌اندازي كرد و به همين دليل است كه بورس جاي خود را در بين افراد زيادي كه سرمايه كمي دارند باز كرده است.

مزيت دوم – سرمايه شما قابل نقد شدن است. اگر شما برفرض مثال 10 ميليون تومان داشته باشيد و آن يك كسب و كار راه‌اندازي كنيد، در صورتي كه تصميم بگيريد كسب‌وكارتان را تعطيل كنيد وسايل زيادي روي دست‌تان خواهد ماند (مثلا وسايل مغازه يا كارگاه يا…) اما سرمايه‌گذاري در بورس فقط خريد برگه سهام است و اگر سهم درستي را انتخاب كرده باشيد كه نقدشوندگي بالايي داشته باشد، فورا مي‌توانيد سهام خود را بفروشيد تا كارگزار 3 روز بعد، مبلغ حاصل از فروش سهام را به حساب بانكي شما واريز كند.

مزيت سوم – خريد و فروش سهام در همه جا و در هرزمان قابل انجام است. فرقي نمي‌كند كجاي دنيا باشيد، فقط كافيست با يك كامپيوتر به اينترنت متصل شويد و معاملات دلخواه‌تان را از طريق پلتفرم‌هاي معاملاتي متنوع كه براي موبايل‌ها، تبلت‌ها و كامپيوترها ساخته شده انجام دهيد.به همين دليل است كه شغل معامله‌گري سهام، يا خريد و فروش در ساير بورس‌ها و بطور كلي معامله‌گري در بازارهاي مالي، روياي خيلي از افراد در دنياست. چون به آنها آزادي مي‌دهد و اين افراد، سبك زندگي با پرستيژ و متفاوت با اشخاص شاغل را مي‌توانند داشته باشند.

مزيت چهارم – مي‌تواند براي شما ثروت عظيمي ايجاد كند. در پتانسيل بازارهاي مالي براي ايجاد ثروت شكي نيست، اما كسب ثروت از طريق سرمايه‌گذاري در سهام واقعا كار هركسي نيست و نياز به كسب مهارت و تجربه بالا دارد.

بورس براي چه كساني مناسب نيست؟

–اگر زمان كافي روزانه (حتي 1 ساعت) در اختيار نداريد، بورس براي شما مناسب نيست.
– در صورتي كه شغلي نداريد و يا در هر صورت به فكر درآمد ثابت ماهانه هستيد، بورس براي شما مناسب نيست.
– اگر سرمايه‌اي كه در اختيار داريد وام و قرض  است، بورس براي شما مناسب نيست.
– اگر تحمل زيان احتمالي و ريسك بالا را نداريد، بورس براي شما مناسب نيست.
– در صورتي كه فكر مي‌كنيد بورس قمار است و فقط با داشتن شانس و اقبال مي‌توان موفق شد، بورس براي شما مناسب نيست.


– اگر به فكر اين هستيد كه در مدت خيلي كوتاهي ثروتمند شويد، بورس براي شما مناسب نيست.

در چه صورت بورس براي شما مناسب است؟

– سرمايه‌اي پس‌انداز كرده‌ايد كه فعلا به آن نيازي نداريد و قصد داريد سودي بيشتر از سود بانكي كسب كنيد.
– تصميم گرفته‌ايد بصورت حرفه‌اي شغل سرمايه‌گذاري يا معامله‌گري سهام را در پيش بگيريد.
– ريسك‌پذيري و صبر بالايي داريد و مي‌خواهيد طي سال‌هاي آينده سرمايه‌تان را افزايش دهيد.
– آينده مالي‌تان براي شما مهم است و مايليد براي بهبود آينده خودتان و فرزندان‌تان قدمي مثبت برداشته باشيد
– آماده هستيد براي رسيدن به هدف‌تان وقت و انرژي بگذاريد.

– مي‌دانيد كه كسب ثروت و زندگي در رفاه براي شما ممكن است و آماده هستيد بهاي رسيدن به هدف خود را بپردازيد.

براي سرمايه گذاري در بورس نياز نيست سرمايه عظيمي داشته باشيد، با پس انداز و افزودن به سرمايه اوليه، مي توانيد بازدهي خوبي بدست آوريد.

شروع خوب اين است كه؛

– يادگيري و پيشرفت شخصي را در اولويت قرار دهيد.
– براي معامله در بورس با خونسردي عمل كرده و احساسات‌تان را كنترل كنيد.
– به اين توجه كنيد معامله‌گرها و سرمايه‌گذاران حرفه‌اي چطور معامله مي‌كنند.
– مديريت ريسك و سرمايه را رعايت كنيد و اصل اول شما حفظ سرمايه باشد.
– براي پيشرفت در اين بازار، حاضر باشيد وقت و انرژي بگذاريد و بهاي آنرا بپردازيد.

شروع بد اين است كه؛

– بدون اينكه حتي مفاهيم ابتدايي را بدانيد در بورس شروع به سرمايه‌گذاري و معامله‌گري كنيد.
– صرفا به دنبال سيگنال و توصيه گرفتن از افراد به ظاهر حرفه‌اي باشيد و سابقه افراد را بررسي نكنيد.
– به دنبال پولدارشدن سريع باشيد.
– فكر كنيد بورس قماربازي است پس نياز به يادگيري ندارد.
– معاملات را از روي احساسات انجام دهيد و عجله كنيد.
– تا يك معامله سودده داشتيد خودتان را خداي بورس بدانيد و با قرض گرفتن از بانك و اطرافيان و فروش  دارايي ‌هايتان وارد بورس شويد! (اشتباه محض)
– براي يادگيري و پيشرفت وقت و انرژي نگذاريد و توقع داشته باشيد بدون پرداخت بهاي موفقيت، آنرا بدست آوريد.
– مسئوليت پذير نباشيد و مقصر ضررهاي احتمالي‌تان را، بازار، مردم و سهامدار عمده بدانيد!

 

 

 

آموزش سرمايه گذاري در بورس دلفين وست : 

* دريافت كدمعاملاتي (كدبورسي)

براي معامله در بازار بورس شما نياز به يك كارگزار رسمي و كد معاملاتي (كه با نام كد بورسي – كد سهامداري نيز شناخته مي‌شود) داريد.

شركت‌هاي كارگزاري در واقع واسط بين شما و بازار بورس هستند و وظيفه انتقال سفارشات خريد و فروش سهام را به سامانه معاملاتي بورس برعهده دارند. اينكار مي‌تواند بصورت دستي و توسط خود كارگزار صورت بگيرد يا اينكه سرمايه‌گذار با دسترسي به نرم‌افزار معاملات آنلاين، سفارش را بطور مستقيم ثبت كند.

كد معاملاتي نشان‌دهنده هويت شما در بورس تهران است. نزديك 100 شركت كارگزاري فعال، انتخاب از بين آنها براي شما مشكل خواه بود.

با توجه به تجربه‌اي كه داشته‌ايم و مقايسه خدمات كارگزاري‌ها، به شما كارگزاري آگاه را پيشنهاد مي‌كنيم زيرا گذشته از خدمات مناسب، افتتاح حساب و دريافت كد بورسي در كارگزاري آگاه بدون نياز به مراجعه حضوري مهيا شده است:

پس از ثبت‌نام و طي مراحل لازم، به طور معمول حداكثر پس از 3-4 روز كد معاملاتي به موبايل و ايميل شما ارسال مي‌شود و مي‌توانيد خريد و فروش سهام را انجام دهيد.

*توجه داشته باشيد كه خريد و فروش سهام در بورس اوراق بهادار، صرفا از طريق شركت‌هاي كارگزاري و به يكي از روش‌هاي زير انجام مي‌گيرد:

  • مراجعه حضوري به كارگزاري و ارائه سفارش خريد يا فروش
  • سفارش تلفني به كارگزاري، براي خريد يا فروش سهام
  • سفارش اينترنتي به كارگزاري، براي خريد يا فروش سهام
  • خريد يا فروش مستقيم سهام توسط خود فرد، از طريق سامانه معاملات آنلاين (برخط)

بنابراين پس از افتتاح حساب در كارگزاري، براي خريد و فروش سهام، الزاما نيازي به مراجعه به تالار بورس يا كارگزاري نيست و كارگزاري‌ها سيستم معاملات انلاين را در اختيار شما قرار مي‌دهند.در سيستم معاملاتي آنلاين كه بهترين روش معاملات است، خريد و فروش آني و لحظه‌اي سهام امكان پذير است. به اين معني كه شما به محض وارد كردن سفارش، خريد يا فروش در همان لحظه انجام مي‌شود و نيازي نيست خود كارگزار، سفارشات شما را در سامانه معاملاتي وارد كند.نمايي از سيستم معاملاتي كه كارگزاري در اختيار شما قرار مي‌دهد تا بتوانيد بصورت آنلاين اقدام به خريد و فروش سهام كنيد.

*مزاياي معاملات آنلاين سهام

  • سرعت عمل در تصميم‌گيري: مي‌توان در چندثانيه خريد يا فروش را انجام داد.
  • كاهش اختلافات بين سرمايه‌گذار و كارگزار و كاهش اشتباهات: به دليل اينكه شخص سرمايه‌گذار سفارشات خود را ارسال مي‌كند، بايد در اين زمينه مهارت كسب نمايد.
  • امنيت بالاي معاملات آنلاين: اگر رمز عبور مناسب انتخاب كنيد و آنرا در اختيار هيچكس قرار ندهيد، كسي نخواهد توانست به آن دسترسي يابد.
  • نقل و انتقال الكترونيك پول: در پنل معاملات آنلاين، پرداخت آنلاين از حساب شما به حساب كارگزاري ميسر است و نيازي به مراجعه به بانك نيست.
  • عدم محدوديت زماني و مكاني براي سرمايه‌گذاري: در هرجاي دنيا كه باشيد، كافيست يك كامپيوتر يا موبايل متصل به اينترنت داشته باشيد تا بتوانيد معامله كنيد.

از لحاظ فني، نحوه شروع معاملات آنلاين سهام و خريد و فروش سهم بسيار ساده است و حتي افرادي كه در زمينه اينترنت دانش اندكي دارند مي‌توانند خريد و فروش سهام را از طريق سيستم‌هاي آنلاين انجام دهند.

با كم شروع كنيد

پس از دريافت كدمعاملاتي ، براي بدست آوردن تجربه خريد و فروش، مبلغ خيلي كمي ( مثلا 1 ميليون تومان) سهام خريداري كنيد.البته  اين به اين معني نيست كه همين تعداد سهام را بدون فكر و بررسي خريداري كنيد. روند قيمتي سهم را بررسي كنيد. اخبار مرتبط با بازار و شركتي كه سهام آنرا خريداري كرده‌ايد را بخوانيد و در زماني كه تعيين كرده‌ايد و فكر مي‌كنيد مناسب است، سهام خودتان را بفروشيد.در واقع هدف از اينكار، شروع سرمايه گذاري و صرفا ورود به بازار است. خريد سهام، هرچند به تعداد كم باعث مي‌شود بازار را پيگيري كرده و شروع به يادگيري نماييد.

*سوالات متداول بورسي:

چرا بايد با مبلغ كم وارد معاملات بورس شوم؟

وقتي با مبلغ كمي وارد بازار شويد، حتي اگر درصد زيادي ضرر كنيد، چون ميزان سرمايه اوليه كم است ميزان ضرر نيز كم خواهد بود. بطور مثال اگر 5 ميليون تومان سهام خريده باشيد، اگر 10 درصد ضرر كنيد ضرر شما فقط 500 هزارتومان خواهد بود. ولي وقتي ميزان سرمايه بالا باشد، ميزان ضرر نيز بالاتر خواهد بود. اما از طرف ديگر ميزان كسب سود نيز با سرمايه بالاتر، بيشتر است.

براي معاملات سهام نياز نيست به تالار بورس مراجعه كنم، پس از كجا مي‌توانم روند معاملات سهام را پيگيري كنم؟

شما مي‌توانيد معاملات سهام را بصورت آنلاين از طريق سايت مديريت فناوري بورس به آدرس tsetmc.com پيگيري كنيد. سايت ذكرشده فقط براي نمايش قيمت‌ها و اطلاعات سهام شركت‌هاي بورسي مي‌باشد و همانطور كه عرض كرديم براي انجام دادن معاملات، بايد از طريق سيستم معاملات آنلاين كه كارگزاري در اختيار شما قرار مي‌دهد اقدام كنيد.

نكات خيلي مهم در بازار بورس

– اولويت اول شما در بورس بايد حفظ سرمايه، اولويت دوم حفظ سودهاي قبلي‌ و اولويت سوم سود كردن باشد. حفظ سرمايه مهم‌ترين اصل است چون اگر سرمايه خودتان را از دست بدهيد، ديگر چيزي نداريد كه با آن معامله كنيد و سود ببريد.

– بازار هميشه مثبت و رو به رشد نيست. هميشه خود را براي زماني كه بازار منفي مي‌شود آماده كنيد و اطلاعات‌تان را براي پيروز شدن در شرايط سخت بالا ببريد.

– از تجربيات ديگران استفاده كنيد و وقتي اشتباهي انجام داديد، آنرا بپذيريد، آن اشتباه را تصحيح كنيد و درس بزرگي كه از آن اشتباه گرفته‌ايد را در جايي يادداشت كنيد. معامله در بورس مجازي مي‌تواند براي سنجش مهارت‌تان در انتخاب سهام به شما كمك كند.  – عواملي مانند ترس، طمع و ساير احساسات در همه افراد وجود دارند، اما اين موارد وقتي مشكل‌ساز مي‌شوند كه به شكلي فلج‌كننده امكان تصميم‌گيري و عمل صحيح را از معامله‌گران بگيرند! وقتي تصميمي گرفتيد متوجه باشيد كه اين تصميم از كجا سرچشمه گرفت؟ از تحليل و منطق يا از روي هيجان، خوش‌باوري يا ساير عوامل؟


ات مرتبط:

برچسب‌ها:


1401/1/10  | ۲۱ | injainja |

اگر با بورس سر و كار داشته باشيد، يكي از واژه‌هايي كه ممكن است با آن برخورد كنيد، واژه فراكاب است. فراكاب خلاصه‌اي از اسامي فرا بورس، كالا و انرژي و بورس (با مفهوم عامي كه همه مردم آشنايي دارند) است. اين چهار بازار بزرگ، هر كدام فعاليت منحصر به فردي انجام مي‌دهند و معاملات هيچكدام با ديگري شبيه نيست. بايد بدانيد كه در ايران به طور كلي چهار بازار يعني بازارهاي فرابورس، كالا، انرژي و بورس حضور دارند كه بسياري از افرادي كه سرمايه‌ گذاري مي‌كنند، به اين چهار بازار بزرگ رو مي‌آورند. افرادي كه آموزش سرمايه گذاري در بورس را مي‌گذرانند و شروع به فعاليت در اين بازار كرده‌اند با اصطلاح سهام فراكابي رو‌به‌رو شده‌اند اما درباره آن اطلاعاتي ندارند. در اين مقاله قصد داريم به توضيح واژه فراكاب و سهام فراكابي بپردازيم پس همراه ما باشيد.

منظور از فراكاب در بورس چيست؟

بورس بازاري است كه روي معاملات اوراق بهادار به خصوص سهام شركت‌ها تمركز دارد. بورس كالا نيز براي تبادل كالاهاي مختلف از جمله محصولات معدني، فلزات اساسي، فرآورده‌هاي پتروشيمي و محصولات كشاورزي فعاليت مي‌كنند. اوراق مبتني بر كالا يعني اوراق مشتقه در زيرمجموعه بورس كالا قرار مي‌گيرند. بازار ديگري كه نام برديم بورس انرژي است كه شبيه به بورس كالا است اما بيشتر روي فرآورده‌هاي نفتي و انرژي‌ها تمركز دارد. حال كه دانستيم فراكاب در بورس چيست، جالب است بدانيد كه اين چهار بورس بزرگ يعني فرابورس، بورس كالا، انرژي و بورس (به طور عام در بين مردم رايج است.) هر كدام شركت‌هاي سهامي عام هستند و سهام اين شركت‌ها نيز در بورس و فرابورس معامله مي‌شود.  سهام بنيادي (بنيادين) بورس چيست؟ درآمد اين شركت ها از كارمزد انجام معاملات در شركت‌هاي زير گروه تشكيل مي‌گردد و هزينه‌هاي اين شركت‌ها نيز شامل هزينه‌هاي عادي و هزينه‌هاي سازوكار معاملات است. در واقع اگر بخواهيد در هر كدام از اين چهار بازار فعاليت كنيد كه هر كدام از اين چهار بازار ساختار منحصر به فردي دارند و نمونه مشابهي از آن‌ها ديده نمي‌شود، بايد كارمزدي را پرداخت كنيد و فعاليت در اين بازار مشمول كارمزد است كه به طور اتوماتيك در هنگام خريد و فروش از خريدار و فروشنده اخذ مي‌گردد . فراكاب در واقع مربوط به كارمزدي است كه از فعاليت اين شركت‌ها دريافت مي‌شود و در بازار بورس نيز قرار مي‌گيرد.

سهام فراكاب كدامند؟

  انواع بازار بورس در كشور ما، چهار بازار اصلي براي انجام معاملات بورس وجود دارد، كه بر اساس مورد معامله از يكديگر متمايز شده‌اند. اين چهار بازار عبارتند از: بازار بورس اوراق بهادار بازار فرابورس بازار بورس كالا بازار انرژي اگر بخواهيد بدانيد سهام فراكاب كدامند، بايد بگوييم به سهام شركت‌هايي كه در بازارهاي زير حضور دارند، سهام فراكابي گفته مي‌شود. ۱. بازار فرابورس به عنوان اولين بازار در سرواژه فراكاب بورس، فرابورس را معرفي خواهيم كرد. در بازار بورس، واحدي با نام هيأت پذيرش اوراق بهادار مشغول به كار هستند، كه شركت‌ها را از نظر صلاحيت ورود به بازار بورس اوراق بهادار بررسي مي‌كنند. چنانچه شركتي نتواند حداقل‌هاي لازم را داشته باشد، وارد بازاري جانبي به نام فرابورس مي‌شوند. سهام‌هاي فرابورس خود در چند دسته قرار مي‌گيرند و با نام‌هاي بازار اول، دوم و پايه شناخته مي‌شوند.  بازار اول بيشتر سهام‌هاي فرابورس در اين بازار معامله مي‌شوند، كه نوساني معادل ۵ درصد دارد. بازار دوم در اين بازار رده شركت‌هاي فعال كمي پايين‌تر است. اين شركت‌ها عموماً زيان‌ده هستند يا قصد دارند با جذب سرمايه بيشتر به سهامي عام تبديل شوند. بازار پايه در بازار پايه شركت‌ها بر اساس دامنه نوسان خود در سه دسته زرد با دامنه نوسان منفي ۳ تا مثبت ۳ درصد، نارنجي با دامنه نوسان منفي ۲ تا مثبت ۲ و بازار قرمز با دامنه نوسان منفي ۱ تا مثبت ۱ درصد قرار مي‌گيرند. ۲. بازار بورس اوراق بهادار بازار بورس اوراق بهادار، بازاري است كه سهام شركت‌ها و سازمان‌ها در آن معامله مي‌شود. در اين بازار معامله سهام، قانون‌مند است و از ضوابط مشخصي پيروي مي‌كند. هدف از تشكيل اين بازار اين است كه افراد بتوانند سرمايه‌هاي بلااستفاده خود را صرف گسترش صنايع كنند. افراد حقيقي و حقوقي قادر هستند در اين بازار سرمايه‌گذاري كنند. ۳. بازار بورس كالا «كا» در سرواژه فراكابي يعني چه؟ اگر اين سؤال براي شما رخ داده، يعني نوبت به معرفي بازار كالا رسيده است. مشخص است كه بورس كالا به بازار معاملات كالا گفته مي‌شود. در اين بازار عرضه كنندگان كالاهاي خود را ارائه مي‌دهند، تا پس از انجام بررسي از طرف كارشناسان، در اختيار سرمايه‌گذاران قرار بگيرد. در اين بازار اقلامي مانند برنج، گندم، فلزات، زعفران و غيره معامله مي‌شوند. در بورس كالاي ايران سرمايه‌گذاران مي‌توانند به روش‌هاي مختلف از جمله قرارداد نقدي، قرارداد نسيه، قرارداد آتي، صندوق سرمايه‌گذاري طلا و غيره معامله انجام دهند. ۴. بازار انرژي بازار انرژي آخرين مورد از سرواژه فراكاب بورس، نوعي بازار كالايي است، اما در آن تنها حامل‌هاي انرژي و سهام مربوط به كالاهاي اين حوزه معامله مي‌شوند. حامل‌هايي مانند نفت، گاز و برق موارد اصلي معامله در اين بازار هستند. در هر معامله خريدار بايد بين ۱۰ تا ۲۰ درصد ارزش معامله را به صورت پيش پرداخت بپردازد. سپس باقي مبلغ در طول ۳ روز كاري دريافت مي‌شود.

كارمزد سهم‌هاي فراكابي

 چنانچه مورد معامله از كالاهاي بازار بين‌الملل باشد، اين بازه به ۵ روز افزايش مي‌يابد. منظور از سهم‌هاي فراكابي چيست؟ در خصوص فراكاب بايد بگوييم كه وجهي كه بابت كارمزد دريافت مي‌شود معمولاً با درصدهاي مشخصي بين كارگزاري شركت بورس، سازمان بورس و ماليات دولتي تقسيم مي‌گردد. قسمتي از اين كارمزد نيز به درآمدهاي شركت بورس مرتبط است. از آن‌جا كه كارمزد هم از خريدار و هم از فروشنده دريافت مي‌شود لذا تا زماني كه حجم معاملات بالا باشد اين شركت‌ها درآمد بهتري خواهند داشت و به همين دليل است كه عده‌اي عقيده دارند، سهام شركت‌ها در دراز مدت سود خوبي را به سهامداران مي‌دهد .

شاخص كل چيست؟

 براي اين كه ارزش شركت‌هاي بورسي بررسي گردد، از شاخص كل استفاده مي‌شود. فرمول شاخص كل به گونه‌اي طراحي شده كه نسبت به تغييرات ارزش كل بازار حساس است. ارزش بازار حاصل ضرب تعداد كل سهام هر شركت در ارزش روز آن شركت است. با توجه به اين كه در محاسبه شاخص كل، مجموع ارزش شركت‌ها محاسبه مي‌شود و مجموعه‌اي از آن‌ها در نظر گرفته مي‌شود پس شركت‌هايي كه ارزش بالاتري دارند مي‌توانند تاثير بيشتري بر شاخص كل بگذارند.

منبع


ات مرتبط:

برچسب‌ها:


1400/10/29  | ۱۲ | injainja |
[ ]
مطالب جديد تر مطالب قدیمی تر